Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Ny dansk sportskanal

Tirsdag d. 23. oktober 2001

VIASAT UDVIDER SIN SPORTSDÆKNING PÅ HELT NY TV-KANAL
-------------------------------------------------------------------------------
Viasat lancerer en ny dansk sportskanal den 1. januar 2002. Der bliver tale om en bred sportskanal, der sender fodbold, golf, motorsport, tennis, boksning, trav, basketball, ishockey, sejlsport, cykling og meget mere. Der sendes fra kl. 09.00 til 01.00 alle dage.

Allerede fra premieredagen vil Viasat Sports programplan være tæt pakket med attraktive sportsudsendelser, som ikke kan ses på andre kanaler i Danmark.

Den nye sportskanal vil i første omgang kunne ses i husstande med kabel-TV fra TDC Kabel TV og i 500.000 nordiske husstande med digitalt modtageudstyr fra Viasat. Derudover er der op mod 700.000 potentielle husstande i antenneforeninger.

Viasat Sport har indgået samarbejde med Team Danmark og Dansk Idræts Forbund. Det er målsætningen, at kanalen skal dække og være med til at skabe store og attraktive sportsbegivenheder i Danmark.

Først og fremmest udvider Viasat Sport den omfattende dækning af dansk fodbold, som TV3 og 3+ leverer. TV3 og 3+s dækning er uændret, men fodbolddækningen udvides med et ugentligt "Onside Xtra" hver mandag og med dækning af live-kampe fra dansk 1. division.

Viasat Sport udvider også dækningen af UEFA Champions League, så danske fodboldfans nu tilbydes langt flere kampe i Champions League. Viasat Sport sender direkte kampe fra turneringen; blandt andet de topkampe, som ikke sendes på TV3 og 3+. Kun på Viasat Sport kan seerne hver uge se kampe med de bedste hold fra den spanske 1. division. Der bliver garanteret mulighed for at følge Barcelona, Deportivo de la Coruna og Real Madrid med verdens to dyreste spillere, Zinedine Zidane og Louis Figo.

Viasat nye sportskanal dæker ca. 40 golfturneringer fra European Tour med Thomas Bjørn, Steen Tinning, Søren Hansen, Søren Kjeldsen, Anders Hansen, Mads Vibe Hastrup og Knud Storgaard som trækplastre. Desuden sendes ca. 40 turneringer fra US PGA med Tiger Woods, David Duval og de stærkeste navne uden for USA

"Det er vor ambition at udvikle danskernes klart fortrukne sportskanal. Det betyder, at vores programplan tager udgangspunkt i, hvad danskerne ønsker at se af national og international sport. Seerne bestemmer - dét som de vil ha', det har vi, ellers gør vi alt for at skaffe det", siger Viasats danske direktør, Kim Poder.

Kim Poder tilføjer, at til forskel fra mange andre sportskanaler har Viasat Sport en stor andel af unikt sportsmateriale, som man ikke kan få på andre kanaler. Viasat Sport drager således fordel af de mange rettigheder og den ekspertise, som moderkoncernen MTG har oparbejdet på sportsområdet.

Programplanerne på Viasat Sport vil blive uddybet på et pressemøde, der afholdes senere på efteråret.

Yderligere oplysninger: Sportschef Flemming Kjellerup, TV3 Sporten, 32 69 99 99, eller informationschef Niels Jørgen Langkilde, Viasat, 20 96 70 00.

Med venlig hilsen
Søren Hedman
Pressechef, Viasat/TV3
3+, TV1000, TV1000 Cinema, TV6
Direkte: +45 77 30 55 30
Mobil: +45 40 57 97 15
Fax: +45 77 30 55 35