Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Formanden til nordisk møde

Mandag d. 21. januar 2002

DS-formand Flemming Thor Madsen deltog i nordisk møde i Stockholm i lørdags og har skrevet denne rapport fra mødet:


AIPS-præsidenten Togay Bayatli rystede ikke i bukserne, da han hørte om de nordiske landes utilfredshed med sidste års kongres i Toronto, hvor den tyrkiske præsident på sin egen diktatoriske måde dirigerede med alt og alle - selvfølgelig altid til egen fordel.
Hvis de ikke vil være med i familien, er det op til dem, sagde Bayatli, da han af den tidligere finske generalsekretær Matti Salmenkylä hørte om de nordiske ryster.
I weekenden var formændene for sportsjournalistforeningerne i Sverige, Norge, Finland og Danmark så samlet til et møde i Stockholm, hvor bl.a.
situationen i AIPS var til debat.
I Danmark har vi gjort AIPS-kortet til vort officielle kort, men alligevel har der i bestyrelsen været en del utilfredshed med Nordens behandling i Toronto. Foreløbig bliver AIPS-kortet dog også vort officielle i de næste par år.
I Norge opfordrer bestyrelsen ikke deres medlemmer til at erhverve AIPS-kortet.
Der er ikke tale om en boykort. Men vi vil markere vores utilfredshed, og det gør vi ved at være tavse. Jeg tror, vi i den kommende periode vil købe 30 til 40 AIPS-kort mod 421 sidste gang, siger formand Reider Sollie.
Norge har man ved siden af AIPS-kortet også et specielt norsk sportspressekort, som altså i den kommende periode bliver opprioriteret. Et sådant kort har man ikke i de øvrige nordiske lande.
Også i Sverige og Finland var man utilfredse, men undvære AIPS-kortet vil man ikke - endnu. Så foreløbig er det kun Norge, der står for en markering, mens de øvrige nationer vil følge arbejdet i AIPS særdeles tæt for måske at følge Norges eksempel, når der om to år skal fornyes AIPS-kort.
Det blev på mødet endvidere besluttet at bakke op omkring svenske Leif Nielsson kandidatur til endnu en periode som UEPS-formand, mens det også blev besluttet at komme med et par forslag til den kommende AIPS-kongres i Athen. Bl.a. et, der opnormerer de forskellige verdensdeles formænd til
vicepræsidenter i AIPS.
Som man også ser det i f. eks. fodbold, hvor UEFA-formand Lennart Johansson fra Sverige er 'født' vicepræsident i FIFA.
Der var forslag om, at Nordens formænd mødtes en gang årligt. Men det blev forkastet. Der er Nordisk Kongres hvert andet år, og her kunne formændene passende være 'fødte' deltagere. I den mellemliggende periode kunne der bruges E-mail, ligesom det også var muligt at snakke sammen ved
AIPS-kongressen, der holdes hvert år og hvor de nordiske formænd, som regel er deltagere.
Der er ikke valg til AIPS før i 2005, hvor formand Togay Bayatli falder for aldersgrænsen, så der forventes en stille kongres i april i Athen i Grækenland.

Fl. Thor Madsen
formand
Danske Sportsjournalister