Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Svend Nielsen er død

Fredag d. 21. juni 2002

Svend Nielsen, en af dansk sportsjournalistiks gentlemen, er pludselig død. Han blev 78 år.

Svend Nielsen var bladets mand, og da han sidste år kunne fejre 40 års jubilæum på Ekstra Bladet, lavede kollegerne ved Vagn Nielsen i spidsen en bog om den kære kollega til receptionen den 2. april. En reception, der samlede et stort opbud af kollega og venner fra et langt liv i sportsjournalistikkens verden.

Svend Nielsen var en type, som vil blive husket. Han gik gennem ild og vand for sit blad. Han gik altid i spidsen, og da Allan Simonsen brækkede benet i åbningskampen i Paris i 1984, var Svend Nielsen lige så tæt på Allan Simonsen som de læger, der opererede den uheldige danske spiller.

Svend Nielsens andet fædreland var England, som han satte stor pris på. Han var ofte i England, hvadenten det var til fodbold eller tennis, og han havde mange gode forbindelser i England, ikke mindst blandt engelske kolleger. Da han stoppede, sørgede han loyalt for, at afløseren Hans Chr. Blem blev præsenteret for de engelske venner og forbindelser, og Svend Nielsen var også med til at fejre sin afløsers 50 års fødselsdag i december.

Svend Nielsen lagde aldrig skjul på, at han havde haft et pragtfuldt liv. Det liv, han ikke engang havde fantasi til at ønske sig. Han var taknemmelig og følte sig priviligeret over alt det, han havde oplevet, og han var især taknemmelig over, at han fik lov at være sund og rask og aktiv i årene, efter at han var gået på pension. Han kunne ikke undvære arbejdet som journalist og brugte bl.a. en del kræfter på Ekstra Bladets skolefodboldturnering, men holdt sig også i god form ved at spille golf.

Der er et hav af historier om Svend Nielsen. De er alle sammen med i den bog, som han blev stolt og rørt over. Bogens titel var "En farende Svend".