Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

TV3-program om Michael Laudrup

Mandag d. 21. oktober 2002

TV3 DOKUMENTAR

Laudrups første 100 dage

TV3, tirsdag 5. november kl. 20.00

1. juli 2002 var en stor dag i dansk fodboldhistorie - og for dansk klubfodbold. Her tiltrådte en af Danmarks absolut bedste fodboldspillere gennem tiderne nemlig sit første job som cheftræner - hos de danske mestre BIF på den københavnske Vestegn.

Der er naturligvis tale om fodbold-ikonet Michael Laudrup, der gennem en årrække slog sit navn fast som genial fodboldspiller på nogle af verdens bedste klubhold. Og det på så højt et plan, at det kun kan undre, manden ikke nåede at blive kåret som Europas bedste spiller i sin aktive karriere.

Nyheden om Michael Laudrups tiltræden i BIF fik de helt store overskrifter i sommerens aviser, og troen på succes steg hos de gul-klædte fans, mens optimismen boblede lystigt i den danske mesterklub, der med ansættelsen af Michael Laudrup fik et scoop, selv løvernes konge, Flemming Østergaard fra FC København, måtte imponeres af.

TV3s Carsten Werge og ikke mindst fotograf Ole Petersen fik fra Laudrups første dag på jobbet lov til at følge i cheftrænerens fodspor i Brøndby. Her startede han med at sætte en række spillere på DS-holdet og give dem beskeden om, at de ikke længere hørte til i 1.holdstruppen. Dermed fik Laudrup for alvor vist, at der var kommet en ny cheftræner.

Michael Laudrup ankom til BIF fra en stilling som assistenttræner under landstræner Morten Olsen - uden anden trænererfaring end den fra tiden som assistent på landsholdet - og erfaringen fra at have været spiller under en lang række af de bedste trænere, der er set i moderne fodbold.

TV3 har fulgt træneren og klubben i hans første 100 dage på den københavnske Vestegn fra sidelinjen - i både ind- og udland.

"Vi var helt med fra meget flotte start, hvor Laudrup fik succes - bl.a i Supercup finalen mod OB, hvor den første titel kom hjem til cheftræneren. Men vi var også med, da væsentlige kampe blev tabt og krisen begyndte at krybe ind under huden på spillestilen og klubben", siger Carsten Werge, der understreger, at hans ambitioner med denne dokumentarudsendelse er at kombinere dokumentargenren med kommentaren. Seerne kan dermed roligt forvente, at der kommer både positive og negative kommentarer fra tilrettelæggerne af udsendelsen i forhold til trænerens første 100 dage i klubben.

TV3 Dokumentar er eksempelvis meget tæt på Laudrup, da han for første gang sætter sit hold op til en ærkefjende-kamp - mod FC København. Og på sidelinjen i Parken kan man følge begivenhederne på trænerbænken fra tætteste hold under den hektiske og intense fodboldkamp.

Seerne kommer også med Brøndby i træningslejr i Tyskland, hvor man forbereder sig til sæsonen. Og seerne får også mulighed for at se, hvor tæt Brøndby var på at gå videre til Champions League i kampene mod norske Rosenborg. Det er også under de kampe, at der for alvor kommer pres på træneren. I hvert fald vil man kunne se en vidt forskellig stil hos de to trænere i CL-kvalifikationen: Den norske træner er afslappet og åben overfor pressen i tiden op til "braget om Norden", mens Michael Laudrup i de kampe blev repræsentant for en mere lukket stil.

"Mange seere vil helt sikkert kunne få ny indsigt i, hvordan Brøndby fungerer under træneren Michael Laudrup, høre overraskende kommentarer, se modtagelsen af nye spillere som Wieghorst og se, hvordan træneren har tacklet den flotte start og den efterfølgende periode med knap så prangende resultater," siger Carsten Werge.

I udsendelsen medvirker bl.a. Preben Elkjær, Laudrups gamle landsholdskammerat. Desuden medvirker den nu tidligere Brøndby-spiller Kenneth Rasmussen, der blev fyret ved cheftrænerens tiltræden. Og så er der desuden kommentarer fra Laudrups assistenttræner, John Faxe Jensen.

Yderligere oplysninger kan fås hos Carsten Werge på tlf.: 32 69 99 99.

Med venlig hilsen
Presseafdelingen, TV3
Tlf: 77 30 55 30