Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Motorsport på Eurosport

Søndag d. 27. april 2003

Til Sportsreedaktionen

2. afdeling af MotoGP Verdensmesterskabet - det afrikanske Grand Prix - bød på tre utrolig spændende motorløb. Artiklen herom nedenfor samt vedhæftede foto stilles frit til rådighed for redaktionen.

Bemærk resultat og VM-stilling nederst i meddelelsen

Med venlig hilsen

Søren Clauding

EurosportValentino Rossi besejret

Den regerende verdensmester, den ellers så sejrsvante italiener Valentino Rossi, måtte se sig besejret i 2. afdeling af MotoGP verdensmesterskabet, da han søndag eftermiddag blev henvist til andenpladsen i Afrikas Grand Prix af ingen ringere spanieren Sete Gibernau.

Gibernau, som var team-kammerat til Daijiro Kato, der sidste søndag tragisk døde af de kvæstelser, han pådrog sig under et styrt i årets første VM-afdeling, startede i pole-position og førte det meste af løbet. Det var den bedste måde, man kunne ære Katos minde på, mente spanieren efter sejren - og deri var alle i MotoGP depotet enige.

Den psykologiske effekt gav givetvis Gibernau et ekstra skub imod 1. pladsen. Også i fjor havde den spanske Honda kører dog været hurtig på Welkom racerbanen, der ligger i Sydafrika. Dengang havde Valentino Rossi ligeledes problemer med at holde den hurtigste linie gennem alle svingene, men sejren gik da til Tohru Ukawa.

Årets MotoGP felt er imidlertid det stærkeste nogensinde med ikke færre end 10 tidligere verdensmestre i startfeltet. Alligevel var det en stor overraskelse, at den tidligere Superbike verdensmester, australieren Troy Bayliss, tog starten på sin 220-hestes Ducati motorcykel. Ducati er nemlig hel ny i MotoGP verdensmesterskabet og imponerende var det, at Bayliss holdt føringen i mere end en trediedel af løbet. Han blev siden passeret af Gibernau - og derpå kom også Max Biaggi og Rossi forbi.

Valentino Rossi avancerede til andenpladsen og var tæt på Sete Gibernau, da målstregen nærmede sig, men det lykkedes aldrig Rossi at komme forbi.

Afrikas Grand Prix var helt igennem spændende og begivenhedsrigt med masser af dramatik og spændende nærkampe. Brasilianeren Alex Barros kørte således sin Yamaha ind på 5. pladsen efter en ligeså spændende dyst med bl.a. Honda-kørerne Tohru Ukawa fra Japan og Nicky Hayden fra USA.

Aprilias to stjernekørere klarede sig godt under kvalifikationskørslerne ligesom Ducatis anden kører, Loris Capirossi, men de var alle offer for afkørsler og tekniske defekter og nåede aldrig målstregen. Suzuki og Kawasaki kørerne gennemførte derimod alle løbet, omend de to mærker i teknisk forstand er en smule bagefter Grand Prix feltets Top-10.

I 250 ccm klassen dominerede Aprilias nye stjerne, Manuel Poggiali fra San Marino. Poggiali er debuteret i 250 katagorien i år, han har kun kørt to løb men vundet dem begge. Det navn er der god grund til at lægge mærke til i fremtiden, omend han fik kamp til stregen af franskmanden Randy de Puniet, der også kører Aprilia. Østrigske KTM er helt ny i MotoGP og deres mål var at fuldføre i Afrikas Grand Prix - det lykkedes, endda med begge kørere, hvoraf den bedste var den regerende verdensmester, franskmanden Arnaud Vincent på 12. pladsen.

125 ccm katagorien bød på mindst ligeså spændende racing som de to andre MotoGP klasser. Men over målstregen var det spanieren Daniel Pedrosa, der trak det længste strå. Hans Honda kom i mål 3/10 sekund før italieneren Andrea Dovizioso, ligeledes på Honda, mens tyskeren Steve Jenkner blev nr. 3 på sin Aprilia, blot et halvt sekund efter vinderen. Kun 8/10 sekund skilte de fem første i mål.

Efter Afrikas Grand Prix begynder den europæiske MotoGP sæson på Jerez-banen i Spanien d. 11. maj og både løb og lørdagens kvalifikationskørsler vises "live" på Eurosport.Resultat, Afrikas Grand Prix, 2. afdeling af MotoGP Verdensmesterskabet, Welkom, Sydafrika, 27. april 2003.

MotoGP:

1. Sete Gibernau (SPA), Honda, 44:10,398. 161,331 km/t2. Valentino Rossi (ITA), Honda, +0,363 sek.

3. Max Biaggi (ITA), Honda, +5,1 sek.

4. Troy Bayliss (AUS), Ducati, +12,6 sek.

5. Alex Barros (BRA), Yamaha, +18,9 sek.

6. Tohru Ukawa (JAP), Honda, +19,1 sek.

250 ccm:

1. Manuel Poggiali (RSM), Aprilia, 42:14,305. 156,670 km/t

2. Randy De Puniet (FRA), Aprilia, +0,615 sek.

3. Franco Battaini (ITA), Aprilia, +5,6 sek.

125 ccm:

1. Daniel Pedrosa (SPA), Honda, 40:46,694. 149,797 km/t

2. Andrea Dovizioso (ITA), Honda, +0,356 sek.

3. Steve Jenkner (GER), Aprilia, +0,548 sek.

Stillingen i VM efter 2 afd. (ud af 16):

MotoGP:

1. Valentino Rossi (ITA), Honda, 45 points

2. Sete Gibernau (SPA), Honda, 38 pts.

3. Max Biaggi (ITA), Honda, 36 pts.

250 ccm:

1. Manuel Poggiali (RSM), Aprilia, 50 points

2. Franco Battaini (ITA), Aprilia, 27 pts.

3. Sebastian Porto (ARG), Aprilia, 26 pts.


125 ccm:

1. Daniel Pedrosa (SPA), Honda, 33 points.

2. Steve Jenkner (GER), Aprilia, 32 pts.

3. Andrea Dovizioso (ITA), Honda, 31 pts.