Frisørens den bette – et pletskud

 

Claus Frederiksen, frisørens den bette,  blev “Årets Fotograf 2019”. Frederiksen er en af de få fra stationsbyen Bording – men det er forhenværende. Nu er han globalt rejsende med s35mm film udstyr og primelinser.

Han var i en årrække TV 2s, men i Bording kunne de snart kalde ham free-lance Claus, han stiftede familie (Carina og to børn) og er bosiddende og støjsendende i Kerteminde. 

2018 var blot et år med prægtige billeder fra Claus til Discovery og TV 2 blandt mange andre. Og den stod på opgaver for TMG, ESPN og BBC. VM fodbold med den officielle FIFA-film, lidt politi TV i Florida med den berømte helikopter-patrulje, vinter-OL i Korea og Giro’en på Eurosport.

Men toppen af poppen har vel nok været portrættet af legendariske Morten Andersen, der blev fulgt til dørs i “Hall of Fame” over-there. Det blev så tæt, så intenst, så godt, at det blev en film til det store lærred. “Guldjakken” er ganske enkelt et mesterværk sat i søen af Nordisk Film, produceret af DS-formand Jimmy Bøjgaard og tilrettelagt af Jesper Elming.

“Premiere i en af Europas mest kendte og prestigefyldte biografer, Imperial i København – det giver mig sgu gåsehud stadigvæk”.

Fortjent hyldest på Galla-dagen i DS-regie og en som altid storsmilende Frederiksen, der indtil prisoverrækkelsen sad ved samme bord som jeg. Siden så jeg ham ikke. Han var, som altid, her-der og allevegne. Tillykke. FT