Er tiden inde til at kalde det “Man of the Match”?

"Årets pokalfighter" 2019 Gustav Wikheim (tv) med Årets Sportsjournalister, Christian Heide og Søren Lissner @Anders Kjærbye

Skal det hedde “Årets pokalfighter” eller “Man of the Match”, når vi snakker den danske pokalfinale og kåringen fra Danske Sportsjournalister? Jørn Højmark har en mening og den afleverer han her. Reaktionerne er velkomne.

Af Jørn Højmark, Politikens Hus

Der er fuglefløjt i luften og blomsterne spirer i haven.

Foråret er på vej. Det samme er landspokalfinalen i fodbold, hvor Danske Sportsjournalister har tradition for at kåre Årets pokalfighter.

Flemming Toft havde følgende indlæg efter den seneste finale i 2019.

https://danskesportsjournalister.dk/2019/05/12/aarets-pokalfighter-eller-bedste-spiller/

Jeg var overrasket over, at der ikke var nogen som kommenterede indlægget.

Jeg giver Flemming ret hele vejen igennem.

Årets PokalFIGHTER har overlevet sig selv. Jeg har i mange år, i fortroligheden skær, stået for det praktiske ved kåringen og kender derfor – som den eneste – hvordan kollegerne har stemt. De senere år har tendensen været, at de fremmødte journalister mere har stemt på den person som har været afgørende for resultatet af finalen og at stemmerne har været delt ud på op imod ti af spillerne. Og altså ikke en spiller med som Flemming skriver: ”opsmøgede ærmer, gerne iturevet trøje, jord på knæene og et svedigt ansigt”.

Jeg har altid holdt fast i, at pokalfighteren altid kan findes 10 minutter inden slutfløjtet, hvorimod ”Man of the Match” kan findes i sidste minut. Bagud 0-1 efter 88. minut og efterfølgende scorer samme spiller to mål til 2-1. Eller en målmand som har tre feberredninger de sidste fem minutter og redder pokalen til sit hold.

Jeg vil derfor mene, at tiden er inde til at omdøbe kåringen til ”Man of the Match”.

Det betyder dog, at det af tidsmæssige årsager ikke er muligt at lave en afstemning fra slutfløjt til uddeling af pokal. Det betyder, at der skal en elektronisk afstemning til – og her står den gamle resultatindsamler fra Politiken af. Det må den yngre generation tage sig af.

Hvis DS holder fast i den gamle afstemning, står jeg stadigvæk til rådighed.

I øvrigt bliver pokalfinalen i 2020 ikke spillet i Parken på grund af EM 2020. Nyt spillested er ikke fundet.