“Årets pokalfighter” – eller bedste spiller…

"Årets pokalfighter" Gustav Wikheim (tv) med Årets Sportsjournalister, Christian Heide og Søren Lissner @Anders Kjærbye

 

Årets pokalfinale i fodbold gav midtjysk jubel, medaljer, håndtryk og masser af lokale krammere. Og så gav det igen en pris, “Årets Pokalfighter”, som udpeges af de tilstedeværende sportsjournalister og overrækkes som sædvanligt ved vinderne af “Årets Sportsjournalist”-prisen. DS var bedst muligt repræsenteret ved Christian Heide-Jørgensen og Søren Lissner.

Den valgte blev FC Midtjyllands teknisk stærke Gustav Wikheim, og han var naturligvis glad og stolt for at komme i rækken af prominente navne, der siden 1955 har fået den ære.

Og nu bliver det personligt. Altså min mening. Ikke fordi Wikheim ikke fortjente en pris som en af finalens seværdige spillere, men titlen “Årets Pokalfighter”…burde den ikke ændres? Når jeg ser på listen over “pokalfightere” gennem tiderne, og kan huske mange af  dem og deres præstationer, så slår det mig, at “Man of the Match”, som det hedder på godt dansk er mere rigtigt eller pokalfinalens “bedste spiller”.

Nu er det jo ikke DS, der titulerer den slags, men vi kunne måske påvirke dem, der bestemmer. “Årets pokalfighter” associerer sig i min verden til opsmøgede ærmer, gerne iturevet trøje, jord på knæene og et svedigt ansigt på en spiller, der ikke kan få luft, når intervieweren stiller det første spørgsmål efter sidste fløjt.

FT