Prisen for Årets Digitale Hit er endelig uddelt

Af Jeppe Laursen Brock

Egentlig kunne det virke en smule skummelt. Sent fredag eftermiddag blev Ritzaus sportsredaktør, Søren Romme, pludselig passet op, mens han var ude at slentre en tur rundt om de københavnske søer med en kop kaffe i den ene hånd og en god ven i den anden. Sådan cirka.

Det var mørkt, det var koldt, og manden, der antastede chefen fra nyhedsbureauet, var høj og med et viltert rødt skæg. Som sagt: En smule skummelt.

Men anledningen var heldigvis glædelig, og i sidste ende varmede det i den besynderlige tid. Det var Jeppe Laursen Brock, der på vegne af Danske Sportsjournalister overrakte Søren Romme prisen for Årets Digitale Hit anno 2019. Den modtager Ritzau for bureauets liveblog, som talrige medier benytter med stor glæde, og som har et stadig stærkere indhold.

”Tusind tak for prisen! Jeg er på hele redaktionens og hele Ritzaus vegne vildt glad for og stolt af den anerkendelse, denne pris er. Vi er til for medierne, og med livebloggen har vi virkelig ramt noget, som kommer rigtig mange medier til gode. Brugerne er vilde med liveblogs generelt, som vi også uden for sportens verden ser med eksempelvis coronabloggen, der har kørt døgnet rundt i det meste af 2020”, udtaler Søren Romme.

Udover plaketten til prisvinderen modtog redaktøren en pose med chokoladeovertrukne pebernødder og et lille grantræ i potte, da det i coronaens triste tegn ikke sådan lige var til at finde en flot buket blomster. Men Søren Romme virkede nu til at være glad for det hele. Mest af alt for anerkendelsen.

Det er de ikke vant til på den måde hos nyhedstjenesten, der leverer indhold til andre, men sjældent får stor opmærksomhed selv. Det ændrer denne pris for livebloggen altså en smule på.

”Ritzaus liveblog-eventyr begyndte på sporten, og vi blogger da også stadig klart mest sport. Vi fødte livebloggen for en hel del år siden efterhånden, men den har for alvor taget fart de senere år, hvor medierne har brugt mere og mere fra flere og flere forskellige begivenheder. Prisen er hele sportsredaktionens, men som liveblogredaktør og hovedblogger fortjener Jonas Nyrup ekstra stor kredit i arbejdet med hele tiden at udvikle bloggen og tilpasse den kundernes ønsker og behov”, siger Søren Romme:

”Vi så et hul i det danske mediebillede, og det er vi sgu stolte af. Flere og flere medier har selv søsat og udviklet blogsatsninger for at skabe et mere medieunikt udtryk, og vi vil i 2021 arbejde på, at flere vil udnytte, at de kan tage en Ritzau-liveblog og gøre den unik til egne brugere ved at lægge et separat og medieunikt tekstspor oven i Ritzaus. Man kan eksempelvis lade Ritzau opdatere om mål, chancer, kort, udskiftninger osv. og således lade egne medarbejdere fokusere på overordnet analyse af spillet, ekspertbetragtninger, brugerkommentarer og så videre”.

Komitéen bag kåringen fremhæver netop nogle af de pointer som årsag til valget. At Ritzau er gået forrest med at udvikle en genre, som med høj kvalitet udfylder en vigtig rolle for rigtig mange medier – og for læserne, ikke mindst. Det blev også fremhævet i indstillingen af livebloggen:

”Ritzaus Bureau har dygtigt og med høj kvalitet udviklet en niche, der ikke bare er til glæde for landets sportsredaktioner, der uden stort ressourcetræk kan levere et stærkt håndholdt produkt, men især er til glæde for læserne, der uagtet medie kan følge med i en idrætsbegivenhed i toget, til familiemiddagen og under putning af børnene”, lød det i indstillingen, der fremhævede, at Ritzau har ”løftet liveblogging til helt nye højder:

”Sat på spidsen er Ritzaus liveblog en genopfindelse af nyhedstjenesten med en direkte opdatering af sportsbegivenheder, når de sker – ikke kun når de er sket”.

Som med de andre priser var der et stærkt felt af kandidater. De andre nominerede var Mediano-podcasten ’Bold og Bøger’ ved Sebastian Stanbury og Martin Davidsen samt Eurosport-magasinet ’Radio Tour’. De vil blive anerkendt, næste gang det er muligt at mødes, forhåbentlig til gallaaften i 2021.

”Stort tillykke til de andre nominerede og pristagere – og særligt stort tillykke til Jan Harkamp og DR med hovedprisen. Sjældent har en pris været så fortjent”, siger Søren Romme, før han til sidst tilføjer:

”Og så glæder jeg mig bare helt vildt til, at vi igen kan mødes i foreningen og få en kold øl og en god snak”.