Bliv akkrediteret til vinter-OL og -PL

MEDDELELSE FRA DIF:

Selvom de fleste danske sportsjournalister og -fotografer nok har øjnene rettet mod sommerens OL og (endnu) ikke på vinter-OL og -PL i 2022, så er det allerede nu, at du som dansk journalist eller fotograf skal søge om at blive akkrediteret, hvis du ønsker at dække legene i Beijing.

Det er Danmarks Idrætsforbund (DIF), der som olympisk komité Danmark akkrediterer skrivende danske journalister og (still)fotografer til OL og PL. Og da Danmark er et lille land set med skibrillerne på, så er der kun ganske få akkrediteringer til den danske presse. Skulle der være flere ansøgere end akkrediteringer, så udvælger DIF i tæt samarbejde med Danske Sportsjournalister, hvem der skal have akkrediteringerne, hvis ikke det er muligt at få fat i flere hos IOC og IPC, der forestår den internationale fordeling.

Hvordan ser det danske hold ud?

Vinter-OL og efterfølgende vinter-PL afvikles om cirka et års tid i Beijing. OL begynder 4. februar og slutter 20. februar 2022, mens PL afvikles fra 4.-13. marts 2022.

Det er endnu svært at gisne om den danske OL-holdstørrelse i Beijing, men vi forventer 5-10 individuelle atleter. Desuden er der mulighed for, at et eller to curlinghold kvalificerer sig, som det var tilfældet for tre år siden i PyeongChang. Det mest interessante for jer er dog nok, om Danmark for første gang i historien kvalificerer et dansk ishockeylandshold til et vinter-OL. Det er bestemt en mulighed for mændene, men også for kvinderne. Det afgøres dog først fem måneder før, at OL afvikles. De danske mænd skal fra 26. til 29. august2021 møde Norge, Sydkorea og Slovenien i en OL-kvalifikationsturnering i Norge. Kun puljevinderen får adgang til OL.

Hvis det er svært at gætte på den danske holdstørrelse ved vinter-OL, så er det endnu sværere ved vinter-PL. Et forsigtigt bud er, at holdet ikke kommer til at overstige tre atleter, da Danmark havde to og en PL-atlet med i henholdsvis Sochi i 2014 og PyeongChang i 2018.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg gerne vil til vinter-OL eller -PL i Beijing?

Hvis du ønsker at dække vinter-OL eller -PL i 2021 som skrivende journalist eller fotograf, så skal du sende en mail til OL-presseansvarlig i DIF, Jakob Draminsky (jdr@dif.dk), hvor du skriver dit navn, om du ønsker at dække OL, PL eller begge dele, om du er journalist eller fotograf, og hvilke(t) medie(r) du arbejder for eller har som kunder, hvis du er freelancer. Der er ingen sikkerhed for, at du kan få dit ønske om akkreditering opfyldt, men i DIF vil vi naturligvis tilstræbe at hjælpe flest muligt, så vi opnår bredest mulig dækning. Deadline for at søge er 25. januar 2020.