Mindeord: Nordjyskes sportsjournalist Søren Olsson er død

Søren Olsson (Privatfoto)

Året startede i chok og sorg med den triste nyhed om, at livsnyderen, humørsprederen og sportsleksikonet fra Nordjyske, Søren Olsson, 42, var afgået ved døden i en tragisk ulykke på årets første dag.

Da vi modtog nyheden nytårsdag, var vi alle i chok. På sociale medier har Olsson allerede fået eftermælet som en højt skattet, meget social, livsglad og dygtig kollega. Det er uhyre fortjent.

Det er også meget rammende for Søren Olssons liv, at ordene til ham kommer både fra venner, sportsfolk og ledere, nære og fjerne kolleger og folk, der aldrig havde mødt Søren, men kun havde mødt ham online. Selv der, gjorde han stort indtryk på folk.

Da jeg modtog nyheden nytårsdag, var det 43 timer siden jeg havde ønsket Søren Olsson godt nytår efter en ishockeykamp i Gigantium. Eller det vil sige, at han med ryggen til fagtede kort ”hej” med armene, mens han var dybt koncentreret om at levere til deadline. ”Det her overtid, er ikke godt for en avisjournalist”, råbte han med sit karakteristiske smil. Og hamrede derefter videre på tastaturet, så de nordjyske læsere kunne få den friske reportage.

Søren Olsson var en dygtig sportsjournalist. Kendt for sin enorme viden om alle de klassiske og store sportsgrene, men også alle nicherne, som få mestrede på Olssons niveau. Amerikansk sport, wrestling, dart, eksempelvis.

Og så kunne han med største selvfølgelighed gengive Tour de France-etaper kilometer for kilometer, eller Grand Slam-finaler parti for parti.

Humoren mestrede han, og under VM i Sydafrika i 2010 leverede han et stand up-show af høj klasse, som de tilstedeværende kolleger stadig taler om.

Han deltog for nogle år siden også på en studietur til New York, hvor en række kolleger oplevede ham i sit absolutte es på sportsbarer med øl i glasset, snacks i kurven og alverdens amerikansk sport på et hav af skærme. Fordelen var, at man kunne spørge Olsson om stillingen i alle ligaerne, eller detaljer om alle holds opstilling eller form. Dansk sportsjournalistik har mistet en vidensbank af en anden verden.

Vi som sportsjournalister var heldige, at få kendskab til, og nyde gavn af, Søren Olssons humør og evige smil. Vi mødte ham på stadions, i haller, på landeveje i ind- og udland. Han dækkede nemlig stort set alt. Han var kendt som en evigt glad og hjælpsom kollega, og det gik på tværs uanset køn, medie eller sportsgren. Han hjalp alle, og sammen med det gode humør, smilet og Olsson-mottoet ”alt er godt”, går det igen i alle mindeordene om ham.

Fagligt og menneskeligt efterlader han sig et stærkt indtryk i en alt for kort karriere, og et alt for kort liv. Med de stærke reaktioner, vi har mødt fra medlemmerne og branchen, må jeg konstatere, at vi er en forening i chok, fortvivlelse og dyb sorg.

Vi sender vore kondolencer og varmeste tanker til Sørens familie, venner og kollegerne på Nordjyske Medier.

Æret være Søren Olssons minde.

På vegne af Danske Sportsjournalister

Jimmy Bøjgaard
Formand

Læs også Nordjyske’s mindeord om Søren Olsson