Formanden: Et døgn i særklasse

Foto: Jan Korsgaard

Indlægget er en redigeret version af lederen i Den Gyldne Pen

Af Jimmy Bøjgaard

Kære medlemmer

Vi har netop sendt en ny udgave af den Den Gyldne Pen på gaden.

Jeg synes, vi skal være stolte af, at vi har sådan et medlemsblad i en forening med godt 400 medlemmer, heraf omkring en fjerdedel, der er kontingentfri.

Tak til alle, som bidrager til bladet.

På bagkant af 100-årsdagen den 11. marts, nærmer vi os nu jubilæumsfesten den 18. og 19. juni på Hotel Faaborg Fjord.

Festen er jo samtidig 2022-udgaven af Sportsjournalisternes Dag og årets gallafest med de årlige prisuddelinger, herunder kåringen af Årets Sportsjournalist 2021.

Det bliver en lørdag og søndag i særklasse, og vi lægger op til en fed weekend med socialt samvær, god mad, prisuddeling, overnatning, bustransport fra København og Odense, og det meste hvad hjertet begærer at spise og drikke. Og så får man bogen med masser af jubilæumshistorier fra medlemmer. Helt præcis 100.

Næsten alt sammen på foreningens regning, bortset fra den beskedne pris på 300 kroner. En fest til et par tusinde kroner pr. snude, og altså fem års ’fri-kontingent’.

Vi hører af og til spørgsmålet, hvad man egentlig får for sit kontingent, og ud over den årlige gallafest, som vel i sig selv sender kontingentet i nul, så kan man altså i Faaborg få mange gange valuta – hvis man altså tænker sådan.

Jeg glæder mig til et døgn i foreningens tegn. Vi satser på godt vejr, så vi kan nyde en kold øl eller vand i solen, mens vi sludrer om de første 100 år, og vender de kommende 100 …

Og apropos, så er det som varslet bestyrelsens helt store opgave og vision i 2022, hvordan vi løfter foreningen.

Men vi skal gøre det i flok, så alle gode idéer, hænder og tanker, tager vi gerne imod.

Vi er alle ambassadører for foreningen og standen, og vores ambition er blandt andet at undersøge mulighederne for en vækst i medlemstallet.

For første gang i to årtier er faldet stoppet, og vi er stagneret eller støt stigende. Det er et momentum, vi gerne vil bygge videre på.

Og så vil vi vende hver en sten på medlemstilbud, indhold og rammer, økonomi, events og alt muligt andet, mens vi spørger os selv, hvordan foreningen holder sig tidssvarende.

Jeg har for nylig holdt møder med både Dansk Journalistforbund og Danmarks Idræts Forbund, og jeg kan mærke en respekt for vores fag og stand.

Jeg oplever, at de tager os alvorligt, og gerne vil sparre med os.

Begge huse er samarbejdspartnere, som vi aktuelt sidder og snakker Qatar 2022 og Paris 2024 med.

Snart har vi møde med Divisionsforeningen i fodbold om stadionforhold og tilgangen til spillere, og vi arbejder for tiden også om adgang til og forhold i håndbold- og skøjtehaller.

Seneste bestyrelsesmøde omhandlede også emner som støtte til Play The Game, deltagelse i Nordisk Kongres med værdifuld sparring med vore nordiske kolleger, de kommende prisuddelinger, og en optimering af kontingentopkrævninger og øvrig dialog med medlemmerne.

Så år 101 er allerede godt i gang, men lad os nu alligevel fejre de første 100 år godt og grundigt på Hotel Faaborg Fjord Hotel lørdag og søndag den 18. og 19. juni. Al praktisk info findes andetsteds i bladet og på foreningens hjemmeside.

God læselyst og tillykke med vores 100 år.

Stor hilsen
Formanden