Lars Werge står bag ny bog om Vejle Boldklub

Med jævne mellemrum deler Danske Sportsjournalister bognyt om danske bogudgivelser om sport.

Denne gang sætter vi fokus på bogen ‘VIVA Vejle’, der er er skrevet af Årets Sportsjournalist 2006, Lars Werge.

Her er pressemeddelelsen fra forlaget bag bogen:

For første gang i 16 år udgiver ”Årets Sportsjournalist 2006” en bog. Den tidligere sportsjournalist på blandt andet Berlingske Tidende og Ekstra Bladet, Lars Werge, sender nemlig ”VIVA Vejle – Fortællingen om Vejle Boldklub” på gaden 10. november.

Gennem de seneste tre år har Werge dykket ned i klubbens historie. Vejle Boldklub er stiftet i 1891 – som en cricketklub – og klubben har opnået store triumfer og fostret nogle af Danmarks mest kendte fodboldspillere.

Men VB, som klubben kaldes af sine fans, har ikke alene vundet DM-guld fem gange og landspokalturneringen seks gange. Klubben har også oplevet store nedture, været millimeter fra at gå konkurs, og den har de seneste syv år været på udenlandske hænder.

Med interviews med nøglepersoner fra de seneste 70 år – herunder også spillere, der var med til at rykke op i 1. division med Vejle Boldklub i 1956 – og via et kolossalt kildemateriale fortæller Lars Werge nu hele historien om klubben. Og han sætter fortællingen i et både lokalhistorisk og nationalt perspektiv, hvormed bogen også bliver beretningen om en fodboldklub, der dygtigt udnytter de lokale politiske og erhvervsmæssige interesser i storhedstiden.

Lars stoppede som udøvende journalist i 2011, da han blev valgt som næstformand i Dansk Journalistforbund. Siden blev han i 2015 formand for fagforeningen, og i dag arbejder han som mediepolitisk chef i Dansk Erhverv.

”Men jeg opfatter og definerer stadig mig selv som journalist. Og selv om det er 16 år siden, jeg senest udgav en bog, så har jeg altid troet og håbet på, at jeg en dag igen skulle udgive et journalistisk værk,” siger Lars Werge.

Det er resultatet af tre års con amore-arbejde i fritiden, der ser dagens lys 10. november. Lars har interviewet spillere, ledere og andre aktører fra Vejle Boldklubs nyere historie – sågar et par af de spillere, der var med til at rykke Vejle Boldklub op i landets bedste række, den daværende 1. division, i 1956, er med i bogen.

Fakta:           

  • ”VIVA Vejle – Fortællingen om Vejle Boldklub”
  • 432 sider
  • Hardcover, smudsomslag
  • Forord af Morten Bruun, TV2
  • Udgivelsesdato 10. november 2023
  • Vejledende salgspris: 399,-
  • Forlaget Werge & Whitt

Foto-kredit:

Portræt af Lars Werge – Benita Marcussen

Kontakt: