Erik Nielsen udgiver bogen ‘Mål i Odense’ om sit liv som sportsjournalist

Tommy Poulsen og Erik Nielsen. Foto: Kurt Lassen.

Vores erfarne medlem Erik Nielsen har her i februar udgivet bogen ‘Mål i Odense’, der handler om hans 30 år som sportsjournalist på blandt andet DR Sporten.

Bogen kan købes hos Erik for 249 kr. ved at skrive til  erikingemannnielsen@gmail.com

Vi har bedt Erik om at fortælle om bogens indhold, og her er, hvad han skriver: 

“Mål i Odense er en bog om at være sportsjournalist gennem 30 år. På godt og ondt.

 

Jeg er måske mest kendt for min tid på DR, hvor jeg i 19 sæsoner lavede sport fra Fyn til DRs P3 og P4. Jeg har kommenteret samtlige OB hjemmekampe i 19 år..minus tre kampe, men kommenterede også fra Aalborg, Herning, Viborg, Vejle, Randers, Århus osv.

 

Jeg var fuldtids sportsmedarbejder på DR FYN, så jeg dækkede også GOG, Odense Ishockey Klub …ja, stort set alle klubber på Fyn.

 

Jeg var med til OL i Sydney, Beijing og London.

 

Men jeg startede karrieren – som mange andre af mine kolleger – med at prøve faget af som frivillig på en lokalradio. Det var Radio Randers. Andre i vores kreds af sportsreportere har gjort det samme…i Herning, Viborg, Aalborg, Esbjerg……ja over hele landet.

Derfor begynder bogen med et  kapitel om min tid på Radio Randers, hvor jeg fik smag for radiomediet.

 

Senere blev jeg tv-mand. Både i Aalborg og på Bornholm. Der udviklede jeg en stil, der kom til at definere mig som reporter. Til gengæld er jeg måske en af de mindst kønne studieværter, der har været på dansk tv 🙂

 

Fra to gange tv-stationer kommer jeg til avisen i Horsens og arbejder med -og lærer af –  legendariske Tommy Kuglepen Poulsen. Det udviklede min sans for sportsnyheder, for dem lange vi mange af. Mandag udkom vi med 11 broadsheet-sider.

 

På alle disse tre – lokalet baserede – arbejdspladser lærer jeg, hvordan kilderne langt fra altid kan forstå, at pressen også har en kritisk indgangsvinkel til klubberne. Og at det handler om stå fast i sin tro på det, man laver.

 

I Aalborg blir jeg fyret efter at have bragt en kritisk – meget kritisk – historie om den pengepung, der holder røven oppe på tv-stationen.

 

Da jeg bringer en kritisk historie – i min DR-tid – fra Otterup Håndbold, som er rykket i håndboldligaen bliver jeg også upopulær. Nogle af medlemmerne af den daværende bestyrelse taler stadig ikke til mig her mange år efter.

 

Som udsendt for P3 oplever jeg en træner fra Viborg, der ikke vil udlevere holdopstillingen, fordi som han siger..’ Du holder jo med OB. Du går lige hen til OB’erne og afslører, hvordan jeg stiller op’.

 

Bogen er dog mestendels en beskrivelse af et spændende – men også hårdt – fag. Mange, lange dage. Et job hvor man til tider er helt oppe at ringe over sin egen indsats, men hvor man aldrig er bedre end sin sidste kamp. Et fascinerende fag som jeg har elsket at være i.

 

Jeg har tidligere skrevet Sportens Stemmer, Bogen om GOG og Bogen om Brunsvigeren og udgivet dem på forlaget TURBINE. Denne gang forsøger jeg på egen hånd. Det betyder også, at jeg selv har financieret hele bogens tilblivelse, for selv at kunne bestemme alt.

 

Jeg sælger den til LAVEST MULIGE pris: 249 kroner.

 

Jeg håber selvfølgelig at kolleger i branchen vil finde det interessant at læse om deres fag …fortalt på en – synes jeg selv – sjov og spændende måde med masser af anekdoter.

 

Jeg fik en blodprop i hjernen i 2022 og er derfor ikke aktiv mere. Denne bog er et forsøg på alligevel at bidrage til både viden om faget…og underholdningen 🙂

 

Man kan skrive til : erikingemannnielsen@gmail.com “