“Aviserne er dødsdømte”

Han satte punktum ved generalforsamlingen sidste år. Efter 20 år som den yderst flittige sekretær i Danske Sportsjournalister. Tommy Poulsen – eller lad mig sige det som det er: Tommy Kuglepen. Og han gør det med en bredside mod avisjournalistikken og avisjournalister – altså også vores område – generelt.

Tommy giver branchen baghjul, når han klart melder ud: “Løbet er kørt – og der er ingen vej tilbage”. Bum. Dennegang kommer det ikke i blindskrift på A-4 blokken, men fra hans mund. “Aviserne er dødsdømte – den alvorlige nedtur er ikke til at stoppe. Vi har været for dårlige”.

Nå, Tommy – nu må du fylde på. Det her kræver lidt flere ord: “Det er én stor tilbagegang, også på vores område (sport, red). Og det er ikke kun nettets skyld. Nettet æder selvfølgelig meget, men der står efterhånden ikke noget i aviserne, som folk gider læse. Aviserne er simpelthen for dårlige”.

Skarpe ord fra “kuglepennen”, som i en menneskealder har været på linjebetaling i både lokalområdet ved Horsens og i det ganske land. 

“Jeg ved ikke om det er en bevidst nedprioritering eller at journalisterne er blevet dårligere, men der står sjældent noget der er spændende. For mange journalister sidder på deres røv og kommer for sjældent ud. Det er ude blandt mennesker, at de gode historier er. Men som vores receptionist-dame sagde det forleden: “Vi behøver ikke lede efter vores journalister, vi ved altid, hvor de er – hjemme på redaktionen”, kommer det fra manden bag de spraglede skjorter.

  • Så kommer spørgsmålet, Tommy. Du siger at der ikke står noget i aviserne, folk gider læse. Hvad gider de læse?

“Historier om mennesker. Dem er der (næsten) ingen af mere. Altså de menneskelige historier. Slet ikke i vores lokalområde (vi snakker Horsens, red.). Før i tiden kendte journalisterne og læserne hinanden. Det gør de ikke mere. Der er for stor afstand. Journalisterne kender ingen i lokalmiljøet i dag. Og vores læsere er jo på min alder (66 år, red.). Hver gang vi ser en dødsannonce, så mister vi en abonnent – og der kommer ikke en ny”.

  • Det er hårde ord, Tommy.      

“Ja, men det er rigtigt. Og jeg har sagt det på vores redaktionsmøder. Selv rejser jeg meget rundt og taler med mennesker. Blandt andre tidligere fodboldspillere. Der er masser af gode, menneskelige historier. Men folk ryster bare på hovedet af mig, fordi jeg besøger så mange kendte og mindre kendte”.

Således den skarpe tunge fra Tommy Poulsen, der ikke vil anbefale unge at gå avisjournalist-vejen. “De skal finde andre veje, men det giver vel sig selv”. FT