Priser til den ypperste sportsjournalistik

 

Danske Sportsjournalister har sin egen, årlige uddeling af priser til de dygtigste inden for vores fag, når vi kombinerer generalforsamling med ”Sportsjournalisternes Dag”.

Men vi skal ikke glemme, at vores verdensorganisation, AIPS, også har en gallaaften, på hvilken de uddeler priser i en lind strøm – og det er priser, som vi slet ikke kan hamle op med.

AIPS Sport Media Awards er et overflødighorn af priser – 13 styk i alt – som hylder det ypperste af sportsjournalistik, der laves worldwide på alle medieplatforme.

I 11 af de 13 kategorier er der henholdsvis 8.000 – 3.000 – 2.000 dollars at hente i præmiering, mens de sidste to er priser, man ikke kan søge, men tildeles, hvorfor der ikke er pengepræmier. De kategorier hedder: A life in sport – og – Investigative reporting.

Kategorierne, man kan søge at vinde eller blive præmieret i, er inden for foto: Sport action og Portfolio.

Skrivende journalistik har priser til: Best column og Best colour piece.

Inden for audio er der en pris for bedste radio, tv eller digital formidling.

Video-kategorien har hele tre priser: Athlete profile – Documentary – Short feature.

Også unge, professionelle reportere under 30 år har tre priser at søge: Photography – Writing – Broadcasting (audio eller video).

Det store prisshow fandt sted for første gang i januar i år i Lausanne, som optakt til årets AIPS-kongres.

Det næste finder sted 3. februar næste år i Budapest, og konkurrencen er åben for alle sportsmediefolk fra de cirka 160 lande, der er med i AIPS – uanset man har et AIPS-kort eller ej.

Man skal være fyldt 18 år for at kunne deltage, og de indslag, man sender ind til de forskellige kategorier, skal være offentliggjort i perioden 18. september 2018 til 7. oktober 2019. Og det må gerne være på eget sprog.

I første omgang er det exekutivkomiteen i AIPS – 24 medlemmer – som gennemgår alle bidrag og udvælger 10 i hver kategori til endelig bedømmelse.

Denne bedømmelse foretages af en jury på 12 højt kvalificerede professionelle mediefolk, og først dagen før showet bliver den endelige placering blandt tre nominerede i hver kategori fastlagt.

AIPS Sport Media Awards er kommet i stand via partnerskab med Qatar Sports Press Committee, som skyder et betragteligt beløb i showet, men den fulde integritet er via en lang og fyldig kontrakt i hænderne på AIPS, når det gælder udpegelsen af såvel jury som præmietagere.

Man kan læse mere om award-konceptet på hjemmesiden: www.aipsawards.com, og vil man deltage, skal man være opmærksom på, at der er deadline 7. oktober.

Flemming Olesen

PS. Vi vil her på sitet bringe mere om vinderne 2018