Werge, Toft og Gehrs med ny bog: Det er genialt, det der

Tre af foreningens rutinerede folk er aktuelle med en ny bog, der bærer titlen “Det er genialt, det der”. Det er Flemming Toft, Carsten Werge og Svend Gehrs, der i bogform fortæller om de største kampe, stadioner og stjerner.

Her er hvad forlaget Lindhardt & Ringhof skriver om bogen:

“Tre af landets bedste fodboldkommentatorer gennem tilsammen mere end fem årtier tager os med på en rejse til deres største oplevelser med fodbold. De fortæller om minderige kampe, om møderne med de største stjerner, og de tager os med bag kulisserne på de bedste og de værste stadioner. I tre samtaler diskuterer de også det helt særlige arbejde, de har haft tilfælles, udviklingen inden for både teknik og professionel fodbold, deres forberedelse og egen særlige stil – og fordele og ulemper ved at have en medkommentator!

Svend Gehrs, Flemming Toft og Carsten Werge har lagt stemmer til alle de største kampe – den legendariske 4-2-sejr over Sovjetunionen grundlovsdag 1985 (med Svend Gehrs), EM-finalen 1992 (med Flemming Toft) eller Liverpools ufattelige comeback i Champions League-finalen i 2005 (med Carsten Werge).”

Om forfatterne:

Svend Gehrs (født 1940), uddannet journalist, arbejdede for Bornholms Tidende og Ekstra Bladet, inden han blev ansat på Danmarks Radios sportsredaktion. Her dækkede han bl.a. engelske tipskampe, men hans stemme blev rigtig landskendt som lydspor til firserlandsholdets bedrifter, da han med engagement og indlevelse satte nye standarder for kommentering. I 2005 gik han på pension hos Viasat.

Flemming Toft (født 1948), uddannet journalist, skrev om sport for flere aviser og tog en tur over Danmarks Radio, inden han bragede gennem lydmuren på TV 2, hvor han kommenterede italiensk og spansk fodbold og over 300 danske landskampe, fx EM-triumfen i ’92. Han stoppede som kommentator i 2015, men fungerer som fodboldekspert for tv-stationen. Han har skrevet flere sportsbøger.og er den eneste danske journalist, som har været med til samtlige slutrunder (EM og VM), hvor Danmark har været med fra  1984, og til og med 2018.

Carsten Werge (født 1959), uddannet journalist, er fagets frække slagterhund og lærte at gå til biddet på Hvidovre Avis, inden han blev sportskommentator på Danmarks Radio. Han har kommenteret flere Champions League-kampe end nogen anden i branchen og rejser stadig fodboldverden rundt for NENT Group. Han har skrevet flere bøger, fx det årlige opslagsværk Verdens 100 bedste fodboldspillere sammen med Per Frimann.

Foto: Thomas A.