DS kårer igen i år Årets Pokalfighter

"Årets pokalfighter" Gustav Wikheim (tv) med Årets Sportsjournalister, Christian Heide og Søren Lissner @Anders Kjærbye

Når AaB og SønderjyskE spiller pokalfinale på Blue Water Arena i Esbjerg onsdag den 1. juni, skal Årets Pokalfighter kåres.

Traditionen tro er det den tilstedeværende presse, der kårer Årets Pokalfighter, og som altid er det Danske Sportsjournalsiter, der varetager afstemningen blandt foreningens medlemmer, der er til stede på stadion. I år er det Martin Davidsen, der forestår afstemningen ved at omdele stemmesedler i kampens slutfase.

Trofæet overrækkes til Årets Pokalfigther i forbindelse med præmieceremonien. Det plejer at være Årets Sportsjournalist, der overrække prisen, men da vi på grund af corona-situationen endnu ikke har afholdt generalforsamling i 2020, bliver det bestyrelsesmedlem Martin Davidsen, der overrækker prisen til vinderen.

Selve trofæet er en vandrepokal, og Danske Sportsjournalister har i år besluttet en ny procedure omkring prisen er. Fremover vil vinderen udover vandrepokalen få overrakt en plakette til evigt eje og minde. Denne plakkette udleveres nogle uger efter pokalfinalen, da navnet på vinderen først skal indgraveres. Pokalfighteren vil fortsat få overrakt vandrepokalen, som så skal leveres tilbage til Danske Sportsjournalister inden næste års pokalfinale.

Årets Pokalfigther er blevet kåret siden 1955, hvor AGF’eren Aage Rou Jensen vandt prisen som den første. Seneste vinder af prisen er Gustav Wikheim, der blev kåret til Årets Pokalfighter i 2019.

Fotos:
Stort billede: Anders Kjærbye
Lille billede: Martin Davidsen