Tidligere DS-formand Jørgen Sørensen er død

Tekst: Karl Aage Dalgaard – Foto: Lars Johannessen

I sidste weekend mistede vi endnu en kæmpe i dansk sportsjournalistik. Jørgen Sørensen døde godt et par uger efter sin 75-års fødselsdag.

Jørgen Sørensen var noget af et levende leksikon indenfor popmusik i 60’erne og sport – først og fremmest håndbold og fodbold.

Han var oprindelig prokurist, men havde allerede i de tidlige ungdomsår et slet skjult kærlighedsforhold til journalistikken. Inden han var fyldt 20 år havde han en tilknytning som fast freelancer for Helsingør Dagblad, og med tiden blev han også avisens sportsredaktør.

Han var født i sundbyen, beliggende i yderste højre hjørne af den nordsjællandske østkyst, og han levede for byens ve og vel i idrættens verden. Det kom ofte til udtryk i sportskampe, hvis dommerne ikke var Helsingør venlig stemt. Så fik de altid en kommentar, der ikke var til at misforstå, men den blev som regel leveret faktuelt på en måde, at det var svært at tage til genmæle.

I slutningen af halvfjerdserne blev Jørgen Sørensen tilknyttet Tipsbladet, der fysisk på den tid lå i Helsingør-området. Han arbejdede med tips og ikke mindst engelsk fodbold, som var hans anden store kærlighed ved siden af idrætten i Helsingør. Favoritholdet var Wolverhampton Wanderers, og efter eget udsagn har Jørgen Sørensen endda været til prøvetræning hos ’ulvene’ i West Midlands.

Takket være sin store viden om engelsk fodbold blev han også engageret af TV-Sporten på Danmarks Radio, hvor han køligt med en rolig attitude gav seerne nyttige oplysninger og tips.

Med sin sans for orden i tingene blev Jørgen Sørensen også medlem af Danske Sportsjournalister, og da han samtidig var en flittig og pligtopfyldende person, var det ikke så overraskende, at han på et tidspunkt også blev foreningens formand. Det var han i syv år – fra 1988 til 1995.

De seneste år i livet var ikke de sjoveste for Jørgen Sørensen. Han blev ramt af demens og boede til det sidste på Plejehjemmet Grønnehaven i sit elskede Helsingør.

Gode venner og bekendte sørgede dog for at opmuntre ham i ny og næ, og han oplevede eksempelvis på det lokale stadion 6. august 2017 at se Helsingør besejre FC Midtjylland, som siden hen blev danske mestre, med 2-1 i Superligaen.

Æret være Jørgens minde.