Ny bog: “Danskerne i NHL – en liga for sig” er på markedet

Danske Sportsjournalisters website lægger med jævne mellemrum spalter til omtale af nyudgivne sportsbøger. Denne gang er turen kommer til “Danskerne i NHL” af Michael Søvsø, der udkom 10.februar 2021.

Her er forlagets omtale af bogen: 

Onsdag 10. februar udkom en helt ny bog om dansk ishockeys nordamerikanske eventyr på forlaget Lindhardt og Ringhof.

Gennem halvandet år har Michael Søvsø, der har dækket dansk ishockey gennem flere årtier og i dag er redaktør på Metal Ligaens hjemmeside, arbejdet på bogen, der fortæller historien om de 14 danske NHL-spillere gennem tiderne.

Michael Søvsø har rejst i Europa og Nordamerika for at møde NHL’erne og på den måde tegne et skarpt billede af de store danske præstationer i verdens bedste ishockeyliga. I Detroit mødte han Frans Nielsen, der nu har over 900 NHL-kampe på sit cv, og i Toronto Frederik Andersen, der er målmand for verdens største ishockeyhold, Maple Leafs.

Turen gik over Ottawa til en duel mellem Mikkel Bødker og Nikolaj Ehlers, ligesom Michael Søvsø har været i Finland for interviewe flere tidligere NHL-spillere, der på det tidspunkt spillede for Jokerit i Helsinki. Alt suppleret op med løbende samtaler på dansk og europæisk jord med de resterende NHL’ere.

I bogen fortælles blandt meget andet historierne om Lars Ellers fabelagtige Stanley Cup-sejr, Jannik Hansens finalenederlag i kampen om verdens største ishockeytrofæ og Nikolaj Ehlers kometagtige opstigen mod stjernerne, som kun ser ud til at fortsætte.

Philip Larsen fortæller om dengang, han var ved at give det hele op i NHL og vende hjem til Esbjerg, og læseren får historien om Mikkel Bødkers fabelagtige start i ligaen og hans ærgerlige afslutning, der kulminerede netop, da Michael Søvsø besøgte ham i 20 graders kulde i Ottawa

Læseren kommer rundt i hele det danske NHL-univers og får oveni et historisk rids over både dansk ishockeys og NHL’s historie.

– Jeg havde længe barslet med tanken om at gå i dybden med NHL-spillerne i et eller andet regi, for deres historier fortjener virkelig at blive fortalt. Da Lindhardt og Ringhof-redaktør Ole Sønnichsen foreslog modellen med alle 14 spillere i samme bog, var jeg ikke i tvivl om, at det projekt kunne bære en god sportsbog, siger Michael Søvsø, der har arbejdet med bogen i halvandet år.

– Det har været en fornøjelse at samtale med de 14 NHL-danskere, og der er dukket ret mange overraskende historier og citater op. Både i interview- og research-processen. Jeg er rigtig glad og tilfreds med det endelige resultat, lyder det fra forfatteren.

Danskerne i NHL – en liga for sig – kan købes på https://www.facebook.com/enligaforsig eller på velestimerede boghandlere på nettet.