Formandens klumme: Et bedre 2024 – nytårstaffel på torsdag

Foto: Anders Kjærbye

Af formand Jimmy Bøjgaard

Godt nytår til alle medlemmer af Danske Sportsjournalister.

Vi trængte også til at lægge 2023 bag os, for det var ikke noget godt år for danske medier, journalister, fotografer og dermed også udøvende sportsjournalister og –fotografer.

Nedskæringer – og mange af dem – i både 2022 og 2023, har sat sine spor på humøret i vores branche. Annoncenedgang og kvaler med abonnementsforretningerne, er de to primære syndere.

Vi må forvente, at det er den nye virkelighed, men jeg håber, at bunden er nået, så vi kan se frem ad.

Jeg synes også det er tid til, at vi sætter fokus på, hvad sportsjournalister og –fotografer kan og vil, i stedet for at vi blot bliver en linje på et excelark i en fyringsrunde.

For selvfølgelig kan god sportsjournalistik også sælge abonnementer, så lad os rette fokus på, hvordan!

I Danske Sportsjournalister vil vi fortsat gøre vores til, at sætte fokus på, og afhjælpe, problemerne.

Selvfølgelig er vi ikke herre over, hvordan JP/Politiken, Berlingske, Sjællandske Medier, JFM, Viaplay, TV 2 og andre mediehuse, læser mediebilledet, men vi kan orientere os og arbejde i kulissen, og facilitere en debat, som vi gør på torsdag kl. 16.30 på Absalon Hotel i København.

Her inviterer vi både til debat og nytårstaffel, og jeg vil gerne opfordre alle medlemmer til at møde op til kransekage og et glas, for at ønske godt nytår for bedre tider i vores branche.

Lad os ved solidt fremmøde, vise vores engagement. Vi er omkring 30 tilmeldte – lad os nu få samlet mindst 50 og vise, at 2024 skal være sportsjournalistikkens år!

Skynd jer at få meldt jer til – på mail til Martin Davidsen på martinpelck@gmail.com – så ses vi på torsdag kl. 16.

Læs mere om nytårskuren i Danske Sportsjournalister via dette link