Her er de nominerede til Årets Sportsjournalist 2020

Stemningsbillede fra en tidligere udgave af Sportsjournalisternes Dag. ©Anders Kjærbye

Fredag den 10. september er det atter tid til at uddele den fineste pris i dansk sportsjournalistik.

Som et af højdepunkterne på Sportsjournalisternes Dag uddeles prisen Årets Sportsjournalist, der gives til en af foreningens medlemmer, som i 2020 bedrev noget ganske særligt inden for faget.

En række stærke kandidater blev tidligere i år indstillet til prisen, og bestyrelsen kan nu offentliggøre navnet på de tre nominerede. De nominerede er – oplistet i vilkårlig rækkefølge:

Morten Glinvad, freelance
– for hans bog om Kasper Hjulmand – ‘Fodbolddrømmer’. Her dykker Morten Glinvad meget dybere og meget mere detaljeret ned i mennesket og fodboldpersonligheden Hjulmand, end man har oplevet før – og det med perfekt timing i forhold til ansættelsen som landstræner.

Thomas Møller Kristensen, Jyllands Posten
– for hans afsløring af en mistrivselssag i dansk orientering, en affære, som i kraft af hans artikelserie fik en ganske uventet afslutning med renselse af den anklagede og heftig kritik af anklagerne.

Jeppe Laursen Brock/Christian Heide Jørgensen, Politiken
– for deres serie ‘Overgreb i Idræt’. Seriens artikler har afdækket, hvordan nordiske trænere og ledere i idrætten kan blive dømt for krænkelser, uden at en dom forhindrer dem i at tage til et andet land og fortsætte deres arbejde med børn og unge.

Vinderen af prisen som Årets Sportsjournalist afsløres i forbindelse med Sportsjournalisternes Dag fredag den 10. september 2021.

Se listen over tidligere vindere af prisen her.